е`катерина.е.с.

 

 
Рейтинг: 3.00
(140)
Глог
Посмейте се малко
Банери ;)
Публикации
За мен...
Всичко за Котките :Р
Птичи зодии
Картинки :)
" Обичам те" :D
Текстове на песни
Китайски хороскоп
Полезни линкове
Любими AMV-та
YOGO
UrbanfreeFlow- Parkour (български ямакаши)
Мобилни опиратори
Клубове :)))
За контакти
Нови филми
Списък
Календар
Форум
Лични файлове
Картички
Видео
Музика

БЛОГ АРХИВ
«« април 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Манга Моите снимки Моите любимци Нещо мило и сладко

Глог 22:30
« Обратно
Вземи в gLOG
Манга ?
Какво?
Манга на японски означава комикс, но в днешно време обхваща огромна индустрия, популярна по цял свят, без оглед на възрастта, пола, образованието и социалните особености на почитателите си. Обикновено се възприема, че аниме е анимационна манга, което е вярно само в частни случаи. Всъщност това са два отделни жанра,които често се преплитат, но все пак разликите са съществени.
Как?
Първоначално манга се рисува черно-бяла по вкус и предпочитание на художника и. Отделните картинки можа да нямат сюжетна връзка, а ако създателят реши да издаде рисунките си в специална книга и някоя компания прояви интерес към нея, тогава всички картинки се преработват, добавя се цвят и история. Създава се аниме. В мангата всичко се предава посредством графика. Черните линии варират в дебелината си и заместват цветовете, придават образ и чувство на картинките, успяват да поднесат на читателя това,което може да се възприеме в едно аниме - движението.
За кой?
Манга и аниме не са книжки с картинки за деца. Те съществуват във всякакъв вид и за всякакви възрасти и читатели. От невинни малки деца до възрастни с перверзни предпочитания.
Сюжетът....
.......е коренно различен от популярните холивудски филми. Смъртта присъства дори в истории за малки деца, неприятната страна на живота не им е спестена, често главният герой е отрицателен. Положителният герой може да има недостатъци или да умре. Може победата му да е на прекалено висока цена или да се жертва за да спаси друг. Може да не е красив и мускулест супермен, който винаги побеждава, а невзрачен и мършав тип.
Особеностите......
.......се характеризират се със специфична графика и детайли, първото впечатление обикновено правят големите очи. Всъщност аниме-героите впечатляват не толкова с големината на очите колкото с вниманието, отделено да се детайлизират както очите на фона на цялото лице, така и други елементи (като облеклото; пейзажите; обзавеждането на дадена стая; флаг или дреха, развяти от вятъра ). Друга отличителна характеристика са цветовете на косите на героите, които могат да бъдат най-различни и в началото различните цветове са били способ да се "персонифицира" героя. Освен това цвета на косата често отразява и характера му, например рижите коси характеризират избухливост. Интересен е начинът на предаване на емоциите и чувствта на героите. Освен по традиционния начин- чрез промяна на израженито на лицето и тона на гласа- се използват и други приоми. Например емоциите могат да се изобразят нереалистично – персонажите говорят със затворени очи, за да изразят своята безапелационност или приемат демоничен вид, когато изразят гняв. Ако момента е комедиен, емоциите се представят като пиктограми, като картинка "капки пот" (колкото по- голяма е капката или колкото са повече, толкова героят е по-ядосан) или "надуто балонче", които се изобразяват над главата на героя, за да се покаже несериозността на чувствата.
Видовете....
........аниме представляват културен пласт, състоящ се от много жанрове, например сериали за деца- кодомо, за подрастващи, които са достатъчно сериозни, за да се гледат и от възрастни-шонен (аниме за момчета), щоджо (аниме за момичета). В отделно направление са хентай (аниме с порно елементи); шонен-ай/яой (аниме относно отношенията между двама мъже/момчета) и юри (аниме относно отношенията между две жени/момичета). В последните две не винаги има еротика или непристойни сцени.
03 Декември 06, 22:30    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.2922